Blog

CHAKRA GATULUI (VISHUDDHA)

Chakra 5 sau chakra gatului este situata la baza gatului. Este responsabila cu comunicarea sincera si este centrul creativitatii fiintei, dar si al exprimarii verbale.

Este sediul vocii tale interioare, al adevarului.

Cand aceasta chakra este deschisa si echilibrata poti vorbi deschis si poti asculta si intelege chiar si atunci cand nu esti de acord cu parerea interlocutorilor, poti citi/simti adevarul din povestea celorlalti.

Iti ofera autenticitate in exprimare, iar atunci cand este conectata cu chakra inimii iti ofera autenticitate si iubire in actiuni si atitudine, iti poti auzi vocea interioara  ( este centrul clar auditiei).

Atunci cand ai dureri de gat, este un semn pe care ti l da corpul tau ca incearca sa se reechilibreze.

Vishuddha inseamna purificare.

Culoare: albastru

Element: sunetul

Simbol: floare de lotus, cu 16 petale

Cristaloterapie: turcoaz, safir albastru, acvamarin, sodalit

Aromaterapie: tamaia

Guverneaza corzile vocale, faringele, sistemul nervos, urechile, dar este strans legata si de organele genitale ale femeii.

MINCIUNA este cea care dezechilibreaza chakra gatului.

Cei care au chakra 5 blocata sau dezechilibrata nu se pot exprima usor, isi inghit cuvintele, se tem sa spuna NU, au un nod in gat, le e teama de conflicte, mint pe ceilalti si se mint singur. Sunt nervosi ca nu se pot exprima, se simt neintelesi, aplica judecata de sine si judecarea celorlalti.  Au dureri in gat, ameteli, astm, oboseala, alergii. Ea poate fi blocata, daca in copilarie ai fost criticat, nu ai fost lasat sa te exprimi, ai fost abuzat verbal, daca ai fost umilit.

Mantra de deblocare este OHMMM.

Facebook Comments