Blog

CHAKRA INIMII (ANAHATA)

Chakra inimii sau chakra 4 este pozitionata langa inima, in centrul fiintei si are legatura cu toate formele de iubire, cu bucuria, respectul, compasiunea. Aici este locul de intalnire al energiilor pozitive si negative, dar si unde femininul si masculinul se intrepatrund.

Aceasta chakra se ocupa de emotiile noastre, de iubire, compasiune, de acceptarea de sine, devotiune, aspectele masculin si feminin, atingere, mangaiere si iertare. Potentialul acestei chakre este iubirea de sine.

Chakra inimii este dependenta de chakra puterii personale, a plexului solar, dar si de urmatoarea chakra, cea a gatului. Persoanele care au chakra inimii deschisa dar nu stau bine cu chakra puterii personale, au foarte mult de suferit. Nu au grija de sine, nu stiu cine sunt si ce vor, ii pun mereu pe altii pe primul plan, sunt foarte sensibile la emotiile celorlalti si cateodata nici nu mai stiu care sunt emotiile lor si care sunt ale altora. De aceea e important sa ai chakra a treia puternica si echilibrata ca sa poti sa-ti deschizi inima intr-un mod care sa nu te raneasca.

Culoarea : verde

Element: aer

Simbol: floare de lotus, cu 12 petale

Cristaloterapie: cuart roz, jad, smarald

Aromaterapie: lavanda, trandafir

Coordoneaza: mainile, pieptul, plamanii,timusul, sanii, sistemul circulator, sistemul limfatic, pipaitul, zona superioara a spatelui, pielea.

Dezechilibrele chakrei inimii sunt cauzate de lipsa iubirii de sine si a acceptarii propriei persoane, iar aceste dezechilibre conduc la stari dese de tristete, suparare, manie, gelozie, teama de a pierde pe cineva, sentimente de singuratate, boli autoimune, acumulare de resentimente, dificultati in a ierta, victimizare in unul sau mai multe domenii ale vietii.

Masti purtate de cei cu chakra inimii dezechilibrata: inflexibilitate, rigiditate, duritate, egoism, iubire conditionata, tristete.

Reechilibreaza ti chakra inimii, iubind, iertand, acceptand, daruind,intelegand pe toti cei din jurul tau, dar mai ales pe tine!

Facebook Comments