Blog

CHAKRA PLEXULUI SOLAR(MANIPURA)

Chakra plexului solar sau chakra 3 este localizata intre vertebra toracica 12 si lombara 1(plexul solar), te sustine in indeplinirea misiunii personale.Are ca functie principala: capacitatea de a alege.

Manipura este numita si centrul de putere, pentru ca este in stransa legatura cu puterea interioara, puterea de transformare si luptatorul nostru interior.

Culoare: galben-auriu

Element: foc

Simbol: floare de lotus, cu 10 petale

Aromaterapie: rozmarin si lavanda

Cristaloterapie :cuart ochi de tigru, chihlimbar, citrin, topaz auriu

Chakra Manipura este sediu al vointei si ego-ului, reprezinta dinamismul, spontaneitatea, capacitatea de a conduce oamenii, autocontrolul, expresivitatea, pragmatismul.

Coordoneaza simtul vazului, sistemul digestiv, sistemul neurovegetativ si producerea insulinei; este responsabila de tonifierea generala a organismului; starea de relaxare, asigura capacitatea de concentrare si claritatea gandirii. Este chakra cea mai expusa vampirismului energetic.

Dezechilibrarea acestei chakre conduce la teama de a lua decizii si de a-ti asuma responsabilitati, frici, timiditate, stima de sine scazuta, excese de furie inexplicabile, gastrita, ulcer gastric si duodenal, diabet, anorexie, hipoglicemie, boli ale ficatului.

Masti purtate de cei cu chakra Manipura blocata:simtul materialitatii, preocuparea pentru detaliu, credinta ca le stim pe toate, uneltirile, intrigile, interesele egoiste, preocuparea numai pentru propria persoana, faptul ca tot timpul suntem ocupati, faptul ca facem planuri
tot timpul, actiunea asa zis creativa fara un motiv adevarat, bunele intentii care sunt cu adevarat egoiste sau rezultate din orgoliu, manipularea, importanta de sine, mandria intelectuala, prea multa critica, incapacitatea de a actiona atunci cand este nevoie, perfidia, nelinistea, emotiile risipite, graba, dezordinea, haosul, faptul ca incercam sa facem prea multe lucruri, faptul ca ne risipim cu activitati sau preocupari colaterale, dezordinea fizica, frica de a sta linistit, frica de a asculta ceea ce este inlauntrul nostru.

Este chakra care absoarbe zilnic energii negative din jur, de aceea si curatarea ei ar fi bine sa fie facuta zilnic.

Mantra pe care o puteti folosi este RAM si se pronunta RAMMMMM.

Facebook Comments