Blog

Curatenie energetica

Intra in inima ta si fa curatenie, matura tot ce-ti face rau si lustruieste tot ce-ti face bine, apoi incepe curatarea casei de orice lucru inutil si de orice energie stagnanta.

Ne-am obisnuit sa ne privim in oglinda doar pentru a vedea imperfectiunile si pentru a le ascunde.

Ne-am obisnuit sa ne uitam fugitiv in suflet doar pentru a mai pune o masca peste el.

Facem curatenie in case doar folosind matura, aspiratorul si carpa de praf.

Grija fata de noi insine ar fi bine sa porneasca de la interior, iar grija fata de casele in care locuim sa porneasca de la armonizarea energiei Qi.

 Chakrele sunt centrele energetice ale corpului şi mulţi specialişti asociază glandele cu chakrele. Fiecare chakră este aflată în apropierea unui organ vital al corpului. O minte şi un trup sănătos se realizează prin echilibrarea tuturor chakrelor. Sistemul chakrelor funcţionează într -o deplină unitate,în aşa fel încât fluxul de energie să fie perfect echilibrat. Sunt recunoscute ca principale sapte chakre, carora le corespund sapte campuri.

Tot sistemul de chakre este conectat prin trei canale principale:

  1. Canalul central- din crestet pana intre picioare
  2. Canalul IDA( partea stanga) 
  3. Canalul PINGALA ( partea dreapta)

Chakrele au 3 functii: cea fizica controlata de canalul IDA, cea psihica controlata de canalul PINLAGA si cea integrativa( legatura cu exteriorul) controlata de canalul central

Cand canalul energetic IDA este blocat apar imbolnavirile la nivel psihic, depresii, stari maniacale, fobii, schizofrenii.

Cand canalul energetic PINGALA este blocat apar imbolnarivi fizice generalizate, boli grave precum cancerele.

Cand canalul CENTRAL este blocat apar probleme de adaptare la mediu si la tot ce vine din exterior catre tine.

Asadar nu e suficient sa avem grija de aspectul fizic si sa uitam sa facem o curatare energetica in interior. Este fundamentala aceasta curatare, macar o data pe saptamana, sau in urma unor conflicte, a unor situatii mai putin placute prin care treci, despartiri, socuri emotionale.

Degeaba ingrijim tenul, ridurile sau celulita( in cazul femeilor) caci toata acumularea negativa din interior se rasfrange in imaginea pe care o vedem in oglinda.

Procedeul de curatare implica acordarea atentiei pentru fiecare chakra in parte, a fiecarui meridian, a celor trei canale energetice si apoi armonizarea celor doua tipuri de energie, yin si yang. Efectele se vor simti in plan fizic, emotional, mental si se rasfrang si in deciziile si actiunile viitoare.

De asemenea, locul in care traiesti si cel in care iti desfasori activitatea este bine sa fie curatat si protejat de energiile nefavorabile, iar energia benefica sa poata avea un traseu liber de circulare.

Orice persoana care locuieste acolo sau vine din exterior pentru o perioada scurta imprima in acel spatiu propria energie, pozitiva sau negativa.

De aceea, o locuinta necuratata un timp indelungat, devine un loc toxic, apasator, tensionat, care te afecteaza.

Exista diverse remedii spirituale sau tehnici de curatare folosite pentru a-ti transforma casa intr-un spatiu sacru, care sa te ajute sa cresti, sa creezi, sa evoluezi spiritual.

Armonizeaza-ti energia dormitorului, pentru a-ti armoniza relatia de cuplu.

Armonizeaza-ti energia bucatariei pentru a atrage abundenta in viata ta.

Armonizeaza-ti fiecare incapere, pentru a-ti armoniza fiecare aspect din viata.

Daca ai nevoie de ajutor

Ma poti contacta si cu ajutorul formularului de mai jos:

Facebook Comments

S-ar putea să-ți placă și...