Ne place sa ne vaicarim de propriile vieti, de ceea ce traim si de ceea ce primim.

„Sotul e un nenorocit!”

” Sotia e o proasta!”

„Ma inseala, ma minte!”

„Nu-mi face surprize!”

„Sunt nefericit/a!”

” Nu ma scoate nicaieri!”

” Ma loveste !”

” Nu face nimic in casa!”

” Nu comunicam!”

Si vaicarelile pot continua pana maine….

Daca ai ajuns sa te plangi, inseamna ca ceva a devenit disfunctional… sau asa a fost de la inceput, numai ca ai sperat in minuni.

Minunile exista, insa intr-o relatie e nevoie de doi oameni pentru a scoate iepurele din palarie.

Poti sa te plangi cat vrei, poti sa strigi in gura mea ce nu face ea sau el, poti sa mergi in piata si sa spui fiecarui trecator cat de nefericita esti tu ca persoana, insa o faci degeaba, eventual poti doar sa ragusesti, nimic mai mult.

Mai bine analizeaza-ti relatia, asta poti face in tacere.

Cand esti in mijlocul problemelor, te afli cel mai aproape de solutii !

Trebuie doar sa le cauti!

Daca pe post de receptor, nu-ti place ce ajunge la tine, primul pas ar fi sa verifici postura de emitator.

Verifica ce scoti din tine, prin limbaj verbal sau nonverbal, prin atitudine, prin comportament, prin priviri.

Verifica daca esti sincer, daca ai vorbit cu inima, daca ai folosit un ton adecvat, daca privirea ta reflecta ceea ce spun vorbele tale.

Verifica-ti sentimentele, uita-te adanc in interior, asigura-te ca ti-ai indeplinit partea ta de contract. Intreaba-te daca ai facut suficient, intreaba si persoana de langa tine de ce reactioneaza intr-un anumit fel.

Fa-ti revizie generala….

Si dupa ce ai facut toate astea, asteapta sa vezi ce primesti….

Exista doua variante:

  • sa primesti cu totul altceva decat ai primit pana acum, pentru ca schimbarea interiorului produce efecte la exterior
  • sa primesti la fel sau chiar mai putin, deoarece acel om de langa tine a iesit demult din relatie, este acolo doar fizic( uneori nici fizic), dar sufleteste e departe.

Poti schimba realitatea din jurul tau schimband interiorul, aceasta realitate se transforma prin schimbarea celor din jur, sau acestia dispar si apar oamenii potriviti cu atitudinea ta, care rezoneaza cu vibratia ta actuala.

Ofera cu iubire, inarmeaza-te cu rabdare, asteapta schimbarea…. si daca tot te vei simti dezamagit, atunci e numai vina ta ca ramai intr-un loc care nu-ti mai face bine. Paraseste colivia! Dincolo de gratiile ei, poti gasi oameni care te vor aprecia pentru ceea ce esti !

 

Si ca sa intelegi mai bine ca primesti cam cat oferi, iata, mai jos, o poveste cu talc:

Undeva, într-un sat sărac din îndepărtata Japonie, trăiau mai mulţi oameni în vîrstă, iar viaţa lor se împărţea între munca la cîmp şi discuţiile pe care le purtau cînd vremea era prea rece pentru a munci.

Aşa că zece bătrîni singuri din sat s-au decis să sărbătorească împreună seara Anului Nou, cu o cană de vin cald în mînă, ca să se bucure de poveşti şi de vorbe de duh.

Dar cum niciunul dintre ei nu avea suficient vin pentru a le da tuturor de băut, ei au vorbit şi au fost toţi de acord să aducă fiecare cîte un ulcior de vin, iar apoi să pună vinul laolaltă într-un vas mare, ca să-l încălzească şi să-l bea toată seara împreună.

Zis şi făcut. S-au despărţit şi, mergînd fiecare spre casa lui, pentru a aduce vinul, fiecare bătrîn s-a gîndit:

Vinul meu este mult prea bun ca să-l amestec cu vinul lor! Nimeni nu va şti dacă eu nu voi turna în castronul comun vinul meu atît de bun. Nu se va observa nimic şi oricum vinul celorlalţi va fi destul de bun. Va fi bine aşa. Voi duce în schimb o cană de apă.

Şi s-au reîntîlnit bătrînii, în ajunul Anului Nou. Fiecare a adus cu el cîte un ulcior, au turnat conţinutul ulcioarelor, cu mare ceremonie, într-un vas mare, pus pe foc, pentru a-l încălzi. S-au pregătit pentru poveşti şi s-au strîns în jurul vasului, privindu-se pe furiş.

Cînd conţinutul vasului s-a încălzit, s-au aşezat pentru a-şi depăna poveştile, fiecare cu cîte o cană cu apă fierbinte în mînă.

 

Asadar cand vorbesti de ceea ce nu primesti, vorbesti de fapt de ceea ce nu oferi !

 

Sursa foto

 

 

 

 

Facebook Comments