Blog

Dezvoltare personala vs metafizica chineza

De fapt, secretul este, ca cele doua merg mana in mana…

Uffff, ce ti-e si cu dezvoltarea asta personala…

Vine o zi cand te decizi sa schimbi ceva in interiorul tau si, implicit, in viata ta. Te apuci si citesti mormane de carti, participi la cursuri si seminarii, incepi sa faci primii pasi, dar te impiedici…te scuturi, te ridici, mergi mai departe…. Uneori se vad rezultatele, mai ales daca ai inteles de unde sa incepi, care sunt etapele si daca faci totul cu perseverenta, asa cum iti iei micul dejun in fiecare zi…

Insa, sunt si situatii cand te intrebi ce ai gresit sau situatii cand ajungi la concluzia ca desi ai urcat cateva trepte pe scara evolutiei, parca loviturile pe care le primesti, sunt mai puternice si mai dureroase decat inainte.

Nu functioneaza la toata lumea? BA DA, functioneaza….

Ai facut pasii haotic? POSIBIL…

Este mana Divinitatii? SIGUR !

Cand am inceput sa studiez metafizica chineza, am invatat ca 33%  din ceea ce mi se intampla in viata, depinde de mine, 33% depinde de Dumnezeu, iar ceilalti 33% depinde de FENG SHUI, de energiile din spatiile in care locuiesti si muncesti.

Atunci, am inteles ca schimbarea mea interioara se poate reflecta la exterior, cu conditia sa-mi armonizez energiile din jur, dar mai ales sa accept cei 33% care depind doar de Divinitate si care fac parte din misiunea mea.

Pana aici, totul este simplu, dar prin natura umana, omul nu se declara multumit cu una cu doua, asa ca n-ar fi rau, mi-am zis, “sa pacalesc un pic destinul” ( cum ar zice o colega din Academia de Metafizica).

Si pentru asta, ai nevoie sa cunosti BaZI- Cele Patru Coloane ale Destinului.

Mai simplu spus, sa-ti cunosti propria harta natala.

De ce?

Ei, uite asa, pentru ca acolo ai diagnosticul vietii tale….

Si cunoscand diagnosticul, stii ce tratament sa iei, dar mai ales stii ce, cand si cum sa previi.

Pana sa studiez aceasta ramura a metafizicii, facusem ceva schimbari in viata mea, dar tot mai veneau situatii din exterior care ma loveau sau care ma obligau sa-mi indrept privirea catre mine si sa-mi doresc sa aflu mai mult.

Si uite asa, cand a venit momentul, am aflat ce elemente se gasesc in harta mea, care-mi sunt favorabile si care nu, care-i comportamentul de care am nevoie, pentru a trece mai usor prin provocari, care-i jobul care mi se potriveste, ce ma asteapta maine, sau peste un an….

Stii ce este un MAESTRU al ZILEI, stii care-ti sunt elementele care-ti reprezinta bogatia, sau relatiile? Stii ca uitandu-te in propria harta natala, poti afla exact cum iti va fi viata?

Daca nu stii, nu-i nimic. Niciodata nu-i tarziu sa te apuci sa inveti, sau sa intrebi pe cineva care stie. Crede-ma, iti va schimba viata!!!

Poate o sa spui: ” cu ce ma ajuta, daca stiu… mai bine sa nu stiu”

Ajuta, ajuta mai mult decat crezi, pentru ca apoi inveti trucurile:

-cum sa te feresti de obstacole, sau sa le elimini din calea ta,

-cum sa-ti faci viata mai armonioasa, adoptand comportamentul specific unui anumit element,

-cum sa calculezi date benefice pentru un nou inceput,

-cum sa eviti zile mai putin benefice….

Asadar, mi-am spus:

Vrei relatii armonioase? Uita-te in harta si afla ce ai de facut pentru a le atrage.

Vrei sa castigi bani mai multi? Uita-te in harta si vezi cum si cand vei avea parte de ei.

Vrei dezvoltare personala sau spirituala? Uita-te in harta si vezi care-ti este calea.

Si, uite asa, ajungi sa te uiti mereu in harta( sau sa apelezi la cineva care stie sa faca asta) invatand sa profiti de fiecare oportunitate care te propulseaza cat mai sus, sau invatand sa indulcesti orice panta descendenta, pentru ca o eventuala prabusire, sa nu fie prea brusca sau prea dureroasa.

Cunoasterea celor 5 elemente, a localizarii lor in harta fiecaruia si a celor 3 cicluri, este cel mai important pas, in resetarea anumitor aspecte mai putin placute din viata ta.

Pentru cei interesati, urmatorul articol, il vizeaza pe renumitul MAESTRU al ZILEI.

Te imbratisez cu inima !

P.S.   Nu conteaza cat de mici sunt pasii pe care-i faci si nici cat timp iti ia fiecare pas, conteaza doar sa inaintezi ! Si, mai ales, conteaza sa inveti sa daruiesti, pentru ca ulterior, sa inveti sa primesti !

 

 

Aici gasesti articolul:

Asteptam sa primim, sau invatam sa daruim?  

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments