Blog

Fii propriul tau nutritionist

Prin multitudinea de probleme cu care ne lovim in prezent  se afla si cea a kilogramelor in plus.

Sunt foarte multe persoane, care se lupta la propriu cu greutatea lor corporala, chinuindu-se sa gaseasca “diete minune”, care sa-si faca efectul intr-un timp cat mai scurt neluand in calcul si riscurile unei asemenea diete.

Este foarte adevarat ca o dieta personalizata functioneaza cel mai bine si ideal este sa includa alimentele preferate celui pentru care a fost facuta.Daca incerci sa schimbi total stilul de viata al cuiva, impunandu-i sa manance cu totul altceva decat era obisnuit, risti ca acea dieta sa aiba efect invers deoarece omul este tentat sa faca sau sa consume exact ce ii este interzis.

Ia ganditi-va putin……cei mai buni nutritionisti din lume suntem noi insine, ne cunoastem organismul, sensibilitatile, placerile cand vine vorba de gust, tabieturile, stim ce ne face bine sau rau, etc.

Ce-i asa greu sa ne facem singuri dieta?

Iti trebuie doar putina informatie care, in prezent, este la indemana oricui.

Mai intai de toate trebuie sa te inarmezi cu perseverenta, respectand intocmai programul pe care urmeaza sa ti-l faci singur, apoi informeaza-te despre continutul alimentelor, fa-ti o lista cu alimentele preferate(alimente de baza, naturale, cat mai putin procesate si daca se poate, cumparate de la o sursa cat mai sigura), invata sa le combini corect, micsoreaza cantitatile pe care le consumai pana acum, fa mai multa miscare decat de obicei si uite asa ai devenit propriul tau nutritionist.

O veche zicala spune:” Un pic din ce iti place, nu te omoara.” Deci cantitatea unui aliment este cea care iti dauneaza, nu alimentul in sine.

Asadar, pentru cei care au aceasta problema, puneti-va pe treaba singuri, nu lasati asta in mana altcuiva doar din comoditate.images (9)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *