Blog

Ingropi trecutul sau il vindeci?

Trecutul nu poate fi sters, dar poate fi reparat.

O vorba veche spune sa lasi trecutul acolo unde este si sa traiesti in prezent.

FALS, dupa parerea mea.

Sa ingropi un trecut dureros e ca si cum ai pune gunoiul sub pres, e ca si cum ai incerca sa fardezi o vanataie. Ea nu se mai vede, dar tot doare.

Fiecare zi de ieri face parte din trecut, deci cat gunoi crezi ca va incapea sub pres?

Oricand poate veni ziua in care va da pe afara, facandu-ti prezentul sa miroasa.

Sunt voci care spun: daca trecutul nu-ti place, fa bine si uita-l.

De parca ar fi atat de usor. Eventual, tot ce poti face e sa te prefaci ca ai uitat, sa incerci sa fugi cat mai departe, sa-ti pui masti, sa para ca nu te doare.

Dar ce faci seara, cand te urci in pat, tu cu tine?

Te minti singur ca te-ai resetat si ai uitat tot trecutul?

N-ai decat, dar astazi se bazeaza pe ieri, asa cum maine se bazeaza pe astazi.

Trecutul iti influenteaza prezentul, iti modifica viitorul si iti poate intoarce viata cu susul in jos, cand te astepti mai putin. Asadar adu-ti trecutul in prezent, descifreaza-l, intelege-l, vindeca-l, opreste din el doar ce-ti apartine si ce-ti face bine, de restul debaraseaza-te, ca de o haina veche.

Pune pe ecran toate amintirile care te-au marcat si priveste din postura spectatorului detasat. Cauta sa privesti din toate unghiurile, din papucii tai dar si din papucii celorlalti implicati.

Cauta toate ranile pe care le-ai bandajat cand inca sangerau.

Ia toate convingerile si credintele care te-au format, vezi daca sunt ale tale sau ti-au fost indoctrinate fara voie. Zgarie banda de memorie, pana cand anumite credinte nu-si vor mai gasi locul in mintea si in viata ta.

Arunca tot ce nu reprezinta imaginea ta de astazi, pastreaza doar ce te ajuta sa urci trepte, nimic din ce te doboara sau te trage inapoi.

Ce-a ramas pune intr-o rama si pastreaza totul neatins ca pe un obiect sacru. Nu permite nimanui sa-ti atinga trecutul sau sa-l aduca in prezent fara voia ta.

Dupa ce ai cautat pe straturi si ai vindecat, dupa ce ai inteles fiecare experienta din viata ta ca fiind o poarta spre mai bine, dupa ce ai aruncat toata povara si vina pe care o purtai pe cei doi umeri, acolo a ramas doar esenta ta.

Acum, e momentul sa lasi trecutul in urma si sa traiesti in prezent.

Daca ti-ai invatat lectiile, poti ramane ancorat in AICI si ACUM.

Facebook Comments