A fost odată un om foarte bogat, chinuit de o îngrozitoare durere de ochi. Consultase mulţi doctori şi urmase mai multe tratamente. Luase tone de medicamente şi făcuse sute de injecţii. Dar durerea tot creştea în intensitate.

Într-un sfârşit, a apelat la un călugăr despre care se spunea că e specialist în astfel de cazuri. Călugărul i-a înţeles problema şi i-a spus că o vreme va trebui să se concentreze doar pe culoarea verde, să nu lase privirea să-i cadă pe alte culori. Era un tratament ciudat, dar omul era disperat şi se hotărî să încerce.

A adunat un grup de pictori şi a cumpărat butoaie întregi de vopsea verde. A ordonat ca toate obiectele ce i-ar putea ieşi în cale să fie vopsite în verde, aşa cum îl sfătuise călugărul.

Când acesta a venit în vizită, câteva zile mai târziu, servitorii milionarului au dat fuga să toarne pe el găleţi de vopsea verde, pentru că era îmbrăcat în roşu, iar stăpânul lor nu putea vedea altă culoare fără să-i revină durerea de ochi.

Auzind asta, călugărul a râs şi a zis: „Dacă ai fi cumpărat o pereche de ochelari verzi, care costă doar câţiva dolari, ai fi lăsat în pace copacii, pereţii şi toate celelalte lucruri, fără să-ţi risipeşti averea. Nu poţi vopsi lumea în verde.”

Să ne schimbăm viziunea, şi lumea ne va părea altfel. Este absurd să schimbi lumea, mai întâi schimbă-te pe tine însuţi.

 

 

Sursa:www.chrisoliver.ro

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *