Esti femeie!

Esti mama!

Esti sotie!

Ai copii frumosi si sanatosi, ai o viata de familie aproape perfecta, ai un sot care te iubeste dar care te-a pus pe un piedestal si te-a lasat acolo.

-Oare chiar te iubeste?

-Da, ma iubeste, ma divinizeaza, nu vrea sa ma piarda, dar calca stramb zilnic.

Pe unde calca stramb? Pe la toate femeile care-i ies in cale, nu conteaza culoarea pielii, varsta, trasaturile fetei, kilogramele in plus sau in minus, valoarea ce sta ascunsa in spatele fardului si a hainelor…conteaza doar satisfactia momentului, foamea de sex si diversitate.

Stii toate astea si inca multe altele…

Si ce ai ales sa faci?

Sa ramai langa el, cu tot cu copii vostri, sa fii acolo pentru el, oricand are nevoie de tine, sa fii mama si sotie, pardon, sotie nu, sunteti doar colegi de pat, de apartament, pentru ca ai hotarat sa ai grija, macar de mandria ta, daca de suflet nu esti in stare sa ai grija. Cand ai ales asta, ti-ai respectat ego-ul, dar oare ai auzit si strigatul din adancul fiintei tale?

In jurul tau exista voci care spun sa ramai pentru tot ceea ce este el, pentru ca in esenta este un om deosebit, dar exista si voci care intreaba ce mai cauti acolo?

Si oare de ce ramai? Nici tu nu stii!

Ramai pentru copii, ramai pentru tot ce-ti ofera el, material si emotional, ramai pentru a incerca sa-l ajuti, sa-l faci sa inteleaga ca are o problema la nivel psihic, desi el n-o recunoaste? Ramai pentru ca ai multe motive s-o faci…desi, deasemenea ai avea multe motive sa pleci? Ramai pentru ca gandesti cu creierul, fiindu-ti teama sa-ti asculti sufletul? Ramai pentru confort sau ti-e teama de necunoscut? Poate pentru toate la un loc!

Dar, nu uita femeie, ca nisipul din clepsidra se scurge in defavoarea ta!

Nu-ti spun nici sa ramai, nici sa pleci, ci doar sa-ti asculti sufletul !

Nu-ti spun ce sa faci, ci doar sa intelegi ca o mama sanatoasa la nivel emotional, isi poate creste copii armonios!

Mostenirea transgenerationala este bagajul cu care am venit pe lume, la care mai adaugam niste experiente si il transmitem mai departe copiilor nostri! Asadar, fii foarte atenta ce pui in bagaj!

Vrei sa faci ceva, dar nu stii nici ce, nici de unde sa incepi!

Incepe din copilarie!

Incepe prin a-ti intelege familia de origine, iarta-i pentru greselile pe care le-au facut fata de tine si nu mai perpetua anumite comportamente ale lor!

Toate raspunsurile de care ai nevoie le vei gasi in sufletul tau de copil!

Cateva raspunsuri le stiu eu, pe restul, te indemn sa le descoperi tu:

Ai ales sa ramai langa el, deoarece ti-a oferit linistea unui camin pe care nu l-ai avut in copilarie!

Ai ales sa ramai langa el, deoarece acolo a fost singurul loc pe care l-ai putut numi ACASA!

Ai ales sa ramai langa el, deoarece din punct de vedere material, ti-a oferit tot ce nu ti-au oferit parintii tai!

Ai ales sa ramai langa el, deoarece a fost singurul care a reusit sa vada dincolo de aparente si sa aprecieze adevarata ta valoare!

Si totusi…nu e chiar viata pe care ti-o doreai, lipseste ceva, lipsesc multe… numai tu stii.

Daca ar fi sa o iei de la capat, ai face la fel, l-ai alege tot pe el?

Daca da, e foarte simplu. Vezi daca ti-ai indeplinit partea ta de contract si cat de bine ai facut-o, vezi daca au fost situatii care au tinut de tine si cum le-ai rezolvat, uita-te in urma si observa comportamentul vostru de la inceputul relatiei, relatia s-a rupt undeva sau au lipsit bucati de puzzle inca de la inceput, iar tu ai crezut ca puteti supravietui si fara acele bucati.

Daca nu, e la fel de simplu, insa e mai grea pornirea.Daca ai vrea sa dai timpul inapoi si sa alegi alt drum, atunci e momentul sa-ti tratezi sufletul, sa vezi ce vrei cu adevarat, sa cauti raspunsuri, sa le interpretezi, sa scapi de teama de necunoscut, de tiparele preluate de la parinti, de pre(judecatile) tale si ale celorlalti, sa rescrii trecutul petru a trai altfel prezentul.

Apuca-te sa faci lucruri pentru tine, incepand de astazi!

Pune-te pe primul loc, nu pentru a fi egoista ci pentru ca iti iubesti copii si vrei ca ei sa aiba o mama fericita!

Pune-ti intrebari si cauta raspunsuri!

Scoate-ti sufletul la suprafata si incepe confruntarea cu tine!

 

 

Daca ti-a placut articolul, distribuie-l, ca sa-l vada si prietenele tale!

Te astept cu drag si pe Pagina mea de Facebook, like ul tau imi va umple sufletul de bucurie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments