Blog

SUFLET INCHIS PENTRU CURATENIE

Tu iti faci curatenie in suflet?

Te ai uitat sa vezi cate lucruri nefolositoare sunt acolo?

Te ai gandit ca unele din ele au prins radacini si ca-ti va fi greu sa le smulgi?Daca nu ai facut curatenie demult timp , vei fi uimit sa gasesti gunoi foarte vechi, care da pe afara si care iti imbolnaveste sufletul.

Cand am facut curatenie in sufletul meu, dupa o lunga perioada de timp, am gasit amintiri urate si vechi, atat de vechi, incat erau alb-negru. Am gasit ura, furie, dusmanie, tristete, un borcan de lacrimi, franturi de imagini pe care credeam ca le-am aruncat, oameni strambi care-au rupt bucati din mine, totul era acolo, intact, de parca se intamplase ieri. De ce le pastram oare? Ca sa le accesez oricand, sa aduc trecutul la suprafata, sa-l retraiesc mereu, sa-mi fac rau singura.

Trecutul nu mai poate fi schimbat, asa ca, impaca-te cu el, arunca tot ce nu-ti mai este de folos!

Invata sa intelegi si sa accepti greselile pe care le-ai facut sau pe care altii le-au facut in fata ta. Mentinand ura fata de o persoana nu faci altceva decat sa mentii o relatie toxica cu respectiva persoana.

Elibereaza-te si elibereaza-i si pe cei care ti-au facut rau. Iarta si recupereaza-ti bucatile de suflet pe care ti le-au furat.

Cauta adanc in tine, in cele mai ascunse colturi, dezgroapa experiente vechi, intelege-le, invata ceva din ceea ce-ai trait , trateaza, dezinfecteaza si bandajeaza ranile, vindeca bucata cu bucata, reconstruieste.

Dupa ce arunci tot noroiul strans, acolo va ramane doar frumusete, daruire, incredere, credinta, zambete, rabdare, intelegere, dragoste. Sadeste aceste sentimente adanc in tine,creste-le, uda-le zilnic, daruieste-le celorlalti, fara teama de a ramane secatuit. Cu cat daruiesti mai mult, cu atat vei avea mai mult!

Traieste-ti viata ta, nu pe a altora, bucura-te de fiecare mica realizare a ta, in loc sa pizmuiesti marile realizari ale vecinului, fi recunoascator pentru inca o dimineata in care te-ai trezit, spune TE IUBESC, zilnic.

Singura lege universala, dupa care ar trebui sa ne ghidam, este legea iubirii!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *