Inainte de toate, ca sa intelegi acest articol, mai sunt doua precedente, pe care le gasesti aici si aici.

 

Cine sunt? De ce am venit in aceasta lume? Care-i lectia pe care o am de invatat? De ce n-am reusit in tot ce mi-am propus?…

Sunt doar cateva intrebari la care am incercat sa aflu raspunsuri…

Am folosit NLP, metoda Calatoria, Theta Healing, orice stiam numai sa ajung acolo in strafunduri, sa aflu ce ma saboteaza, sa aflu de ce am trait anumite situatii, de ce nu mi-am asumat greselile, de ce a fost mai usor sa dau vina pe ceilalti, de ce am stat mai mult decat era necesar in relatii disfunctionale?

Am cautat raspunsuri la intrebari, am constientizat ca ceea ce sunt acum, este suma tuturor experientelor prin care am trecut.

Si daca tot eram la capitolul Constientizare, am inceput prin a intelege procesele constientului si pe cele ale subconstientului.

La nivel de constient voiam sa ofer iubire neconditionata, insa la nivel de subconstient nu puteam sa fac asta.

La nivel de constient imi doream sa fiu fericita, insa la nivel de subconstient nu mi-o puteam oferi singura, asteptam sa vina din exterior.

La nivel de constient voiam sa cred in relatii perfecte, insa la nivel de subconstient nu puteam sa cred asta.

Si tot asa, voiam sa actionez, dar subconstientul nu ma lasa…

Patternurile, adanc inradacinate in zeci de ani, isi fac atat de bine treaba, incat nu tin cont de parerea constientului.

Daca, in copilarie ti-a fost afectata increderea in sine si ti s-a repetat ca „nu esti bun de nimic,” „nu stii nimic”, „taci si asculta”, „nu face aia”, etc., sau ai fost comparat cu alte persoane, subconstientul tau a absorbit ca un burete informatia si o foloseste pe toata perioada vietii, indiferent cat de docent vei deveni tu.

Sau daca ti s-a tot repetat ca „toti barbatii/femeile sunt nemernici/e”, ca „nu exista relatie perfecta”, ca ” fericirea se atinge greu” ca ” banii sunt ochiul dracului”… si lista poate continua…cum crezi ca va fi viata ta, daca te ghidezi dupa astfel de tipare?

Si cum informatia aceasta defectuoasa s-a sedimentat de-a lungul timpului, sa nu fii naiv sa crezi ca o poti elimina in cateva zile, e nevoie de munca asidua, de determinare, pentru a inlocui tot balastul asta care zace in tine.

Si, in cazul meu, ca pot inlocui, mi-am amintit situatiile in care am reusit, in care am fost mandra de mine, momentele cand mi-am depasit conditia. Ce am facut atunci? De ce am putut? Ce m-a ajutat sa pot ? De unde mi-am luat puterea ? Cum am facut lucrurile ? Ce am simtit in acele clipe ?

M-am folosit de starea de atunci, de emotia pe care am simtit-o, de motivatia pe care am avut-o, ca sa inteleg cum sa inlocuiesc tiparele defectuoase cu altele noi, acelea ale reusitei.

Am folosit autohipnoza, metoda Theta healing, ca sa spal toata mizeria implantata cu grija dar totodata cu nestiinta de parinti, profesori, rude, iubiti, straini.

Si inca nu am terminat, mai am de munca mult si bine. Mereu descopar o rana nevindecata, asadar stau cu pansamentul dupa mine si tratez inainte sa se extinda.

Apoi, mi-am trecut un ochi prin toata viata mea, incepand de la relatiile pe care le-am avut si ajungand pana la copilarie.

Daca tot am inceput cu relatiile(fie, ele de orice natura)n-am putut sa nu ma intreb de ce am fost mintita, abuzata verbal, sau chiar inselata?

Ca am avut numai oameni nepotriviti langa mine?

Ca am atras minciuna, in toate sensurile ei posibile?

Ca am rezistat cu dedicare, pentru ca aveam de trecut o lectie?

Poate ca da, poate ca nu.

Insa fiind sincera cu mine, am descoperit ceva nu tocmai confortabil si anume ca:

AM FOST MINTITA, pentru ca m-am mintit singura cam toata viata si am mintit si eu la randul meu.

AM FOST ABUZATA VERBAL , deoarece eu insami am dat cu mine de pamant de atatea ori si pentru ca abuzul verbal l-am testat inca din copilarie, eram obisnuita cu el, deci puteam sa suport, facuse parte din viata mea, ba mai mult decat atat l-am si folosit impotriva altora.

AM FOST INSELATA, deoarece m-am inselat eu, pe mine, ori de cate ori am avut ocazia.

Si dupa ce am recunoscut toate astea si inca multe altele, mi-am dat seama ca a intervenit, ASUMAREA, adica pasul 2.

Asumare  inseamna sa intelegi ca tu esti personajul principal in povestea ta si ca tot ce se intampla cu tine si in viata ta, este datorita, din cauza si cu voia ta.

Despre asumare, pe larg, in articolul viitor…

Pana atunci, continuu sa caut si sa identific stari si emotii din viata mea, care m-au adus si m-au creat asa cum sunt astazi.

Am ales sa va povestesc ceea ce descopar, ca sa va determin sa va apucati de curatenie.

Vine primavara… degeaba aruncam gunoiul din casa, daca ramanem cu cel din suflet intact, incepe sa miroasa, sa se extinda si astfel propria viata se transforma intr-un gunoi.

 

 

Sursa foto

 

 

Facebook Comments