Blog

CHAKRA RADACINA-MULADHARA

Chakra radacina sau chakra 1, este pozitionata la baza coloanei vertebrale, la jumatatea dintre anus si organele sexuale, este legatura dintre trupul tau si pamantul, este chakra de impamantare, de ancorare in realitate. Ea da vitalitate trupului, este de asemenea, chakra nevoilor de baza(hrana, adapost), a necesitatilor fundamentale ale existentei.

Culoarea corespondenta: rosu

Element: Pamant

Simbol: Floare de lotus, cu 4 petale

Aromaterapie: cuisoare, cedru

Cristaloterapie: agat, granat, coral rosu,rubin

Chakra Muladhara coordoneaza glandele suprarenale, simtul mirosului, dintii, oasele, cartilajele, unghiile, anusul, intestinele, vezica urinara, prostata.

Functie: instinct de supravietuire, asigura legatura cu Mama Pamant,raspunde de creativitate, stabilitate, siguranta.

Dezechilibre

Cand chakra radacina este dezechilibrata apar sentimente de nesiguranta, frica de orice fel, instabilitate emotionala, persoana respectiva este numita ” cu capul in nori”, deoarece ii lipseste impamantarea. La nivel fizic apar constipatia, sciatica,obezitatea.

De asemenea problemele nerezolvate cu parintii, probleme din perioada copilariei, perturba functionarea corecta a chakrei.

Mastile purtate de cei cu chakra 1 blocata sau dezechilibrata sunt: dorinta de putere, ambitie, orgoliu dus la extrem, uneori izolarea de ceilalti, atitudine de dictator,mandrie excesiva, incapatanare, cruzime, duritate, violenta, aroganta,impunere in fata celorlati, dorinta de a avea dreptate si de a fi lider.

Simbolizand legatura noastra cu pamantul, se impune curatarea ei, in mod regulat, eliminarea energiilor negative de la nivelul chakrei si apoi umplerea ei cu energie divina.

 

 

 

 

Facebook Comments