Blog

Echilibru intre YIN si YANG sau razboi intre sexe?

Traim, intretinem si luptam continuu in ceea ce se numeste razboi intre sexe !

In orice directie pleci urechea, auzi doar reprosuri catre sexul opus.

“Barbatul este nemernic”, “locul femeii este la cratita”, “femeia este complicata si de neinteles”, “barbatul este vanator” si alte etichete.

Mi se pare o stupiditate enorma intretinerea acestui razboi, de ambele parti.

Se vorbeste de mii de ani despre uniunea sacra intre masculin si feminin, despre echilibrul interior al celor doua genuri, despre armonia lui YIN si YANG… si totusi practica ne omoara.

YANG= masculin, verbul a face, a misca lucrurile, a actiona, SOARELE, caldura, cucerirea, transmitatorul,se bazeaza pe mental si mai putin pe trairi si sentimente.

YIN= feminin, verbul a crea, a iubi, a naste, ( in metafizica chineza, este simbolizat de LUNA, in alte culturi este asociat cu MAMA PAMANT), acceptare, intelegere, adaptare, receptorul, se bazeaza pe sentimente si trairi si mai putin pe mental.

Insa nici un om, fie el femeie sau barbat, nu este exclusiv, YIN sau YANG.

Yinul nu ar exista fara Yang si nici Yangul fara Yin, asa cum nu exista lumina fara intuneric, adevarul fara minciuna, sau caldura fara frig.

Partea dreapta a unei persoane, gandirea analitica, vointa, actiunea reprezinta YANG, partea stanga, sentimentele, emotiile, creatia, introspectia reprezinta YIN.

Pastrarea unui echilibru intre cele doua, inseamna cultivarea caracteristicilor fiecareia, insa vad din ce in ce mai multe femei care au exces de Yang si din ce in ce mai multi barbati cu exces de Yin.

De asemenea vad oamenii care fac prea multe activitati YANG, deoarece nu vor sa rezoneze cu elementul YIN, nedandu-si seama ca Yinul din ei este total dezechilibrat si le aduce o stare generala de agitatie sau stres.

Inclusiv razboiul intre sexe pe care-l ducem poarta in el un exces de YANG.

La polul opus sunt cei care cultiva prea mult YIN si astfel devin observatori ai propriilor vieti, au un Yang dezechilibrat si acest lucru le poate aduce tristete, depresie, lacrimi.

Va simtiti prea agitati sau epuizati fizic, va simtiti tristi, dezamagiti, epuizati emotional?

Cu siguranta unul dintre cele doua elemente este in deficit si celalalt in exces.

Analizati-va atitudinea, comportamentul, actiunile sau non actiunile si aflati cum puteti echilibra balanta.

Cand YIN si YANG sunt in echilibru, se completeaza unul pe celalat, se intrepatrund, se formeaza, ceea ce se numeste SIGILIUL LUI SOLOMON, armonia dintre energia SOLARA si cea LUNARA, armonia dintre YIN si YANG si implicit armonia dintre femeie-barbat.

Tot echilibrul din interior se va revarsa la exterior si va schimba in bine energia tuturor ariilor vietii.

Totodata poti extinde aceste schimbari si in exteriorul tau, astfel ca, intelegand, acceptand si cultivand elemntul YIN, vei intelege femeia din viata ta si intelegand, acceptand si cultivand elementul YANG, vei intelege barbatul din viata ta.

Tatal nostru spune asa ” Precum in CER, asa si pe PAMANT”, deci cum e sus, e si jos, cum e in interior asa si in exterior.

Facebook Comments